České studio Amanita Design oznámilo temnou plošinovku Creaks

České herní studio známé svým uměleckým ztvárněním her oznámilo vývoj tajemné hry Creaks. Po úspěších se skvělým Machináriem a zábavnou hříčkou Chuchel se vývojáři z Amanita Design vydali novým směrem, jejich nová hra nebude point and click adventura. Creaks je plošinovka s ponurou atmosférou, kde procházíte podivné sousedství.

Pokud očekáváte akční plošinovku, budete zklamaní. Bude se jednat o plošinovku s pomalejším gameplayem, která bude v mnohých ohledech podobná Machinariu. Jako mladý obyvatel městečka Creaks budete prozkoumávat tajemství vašich nových sousedů a řešit nejrůznější logické hádanky a vyhýbat se nepřátelům. Grafické zpracování Creaks je přesně takové, na jaké jsme u Amanita design zvyklí, propracovaná kreslená grafika s ponurou atmosférou hodně podobná grafickému zpracování Machinária.

Na hře pracuje nový tým pod vedením zkušeného designéra Radima Jurdy. Creaks by měl vyjít v roce 2019 na PC a konzole. Na detailnější informace o hře a přesnější datum vydání hry si ještě budeme muset počkat.

 

Richard Andrýsek on FacebookRichard Andrýsek on Instagram
Richard Andrýsek
Richard Andrýsek
Zakladatel
Zakladatel GamesDev.cz a aktivní webový vývojář a datový analytik. Stará se o chod redakce a plánuje směřování projektu. Věnuje se programování, tvorbě her a hernímu průmyslu.


1 komentář: „České studio Amanita Design oznámilo temnou plošinovku Creaks

  • 6. 3. 2019 (18:41)
    Permalink

    Už se těším 🙂

Komentáře nejsou povoleny.